Welkom bij uw dierenarts in Groningen

banner home

Het Diergeneeskundig Centrum bestaat uit de hoofdpraktijk aan de Paterswoldseweg 306 aan de zuidkant van de stad Groningen en de dependance aan de Zuiderweg 22 in Hoogkerk. Er zijn drie dierenartsen en vijf assistenten werkzaam...

Lees meer

Het laatste nieuws

 • vuurwerkangst

  De feestdagen staan al weer voor de deur. Voor de meeste mensen een zeer gezellige periode, maar helaas niet voor sommige van onze huisdieren. Veel honden en katten zijn namelijk erg bang voor vuurwerk. Omdat de aanpak in sommige gevallen al op tijd moet starten willen we u vroeg informeren.

  Lees meer...
 • Bravecto

  Er is een nieuw middel op de markt gebracht tegen vlooien en teken bij de hond. Dit nieuwe middel heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van de reeds bekende middelen en daarom willen wij dit nieuwe middel speciaal onder de aandacht brengen. We gebruiken dit nu anderhalf jaar en zijn tot op heden erg tevreden. Het werkt goed, is gemakkelijk toe te dienen en hebben nog geen bijwerkingen vernomen.

  Lees meer...

Radio dierenarts / Vraag van de week archief

Iedere dinsdag rond de klok van 11.15 uur beantwoordt dierenarts Frank de Bont live vragen van luisteraars van Radio Noord. Iedere week zal hij er een vraag uitlichten en deze behandelen op de website. In dit archief kunt u eerdere vragen teruglezen. Ook is het gehele fragment van de radiouitzending na te luisteren via de onderstaande link.

Acties

 • Puppy en Kitten Voordeel Pakket

  Wanneer u gebruik maakt van het Puppy of Kitten Voordeel Pakket worden alle controles, vaccinaties en de ontworming de eerste zes levensmaanden verzorgd tegen een aantrekkelijke korting.

  Lees meer...
 • Stadjerspaskorting 2015

  In samenwerking met een groot aantal dierenartspraktijken heeft de gemeente Groningen voor Stadjerspas-houders in 2012, 2013 en 2014 een speciale kortingsactie voor het chippen, het castreren en het steriliseren van de kat georganiseerd. Deze actie blijft ook in 2015 gelden:

  Lees meer...
 • Chipactie bij castratie/sterilisatie

  Steeds meer honden en katten worden gechipt. Dat is een goede ontwikkeling. Op deze manier kunnen dieren goed geïdentificeerd worden en dat vergemakkelijkt het opsporen van vermiste huisdieren. Al sinds enkele jaren is de maand juni de traditionele chipmaand waarin honden en katten voor een gereduceerd tarief kunnen worden gechipt.

  Lees meer...

Patiƫnt van de maand

 • Het aandoenlijke kune kune beertje

  Op 5 november kregen we een bijzondere patiënt op de praktijk; een klein varkentje van het zeldzame kune kune ras. Dit ras komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en staat bekend om vriendelijkheid. 'Kune kune' betekent 'rond en vet' bij de Maori's en het wordt uitgesproken als 'koenie koenie'.

  Lees meer...

Bijzondere gevallen

Stinkdier Boi wordt gecastreerd
Reegeit lijkt volledig verlamd en kansloos....
De aandoening met de hoofdletter A
Poes Guusje aan de haak geslagen
Tijgertje Sanny op de praktijk
Poes Kitty heeft een grasspriet in haar neus