Gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan je denkt. Daarom vragen we elk jaar in februari aandacht voor dit probleem tijdens de Maand van de Gebitsverzorging. Maar natuurlijk verdient het gebit van je hond of kat ook de rest van het jaar alle aandacht!

Logo Pedigree MaandGebits

 

Vier op de vijf honden en twee op de drie katten ouder dan 3 jaar hebben gebitsproblemen. Gebitsproblemen bij honden en katten worden vaak veroorzaakt door tandsteen. Naarmate honden en katten ouder worden groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen.

Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier, variërend van slechte adem tot verlies van tanden van zelfs ontstekingen in belangrijke organen. De meeste baasjes weten niet dat hun huisdier gebitsproblemen heeft.  Regelmatige gebitsverzorging is nodig om bovengenoemde problemen te voorkom

Tijdens de Maand van het Gebit kunt u een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole. Tijdens deze controle zal de dierenarts aangeven of uw huisdier een behandeling nodig heeft of niet, bijvoorbeeld voor het verwijderen van tandplak en tandsteen. Ook wordt op de praktijk precies uitgelegd hoe het gebit van honden of kat moet worden schoongehouden.



Lees meer over.....

 

het hondengebit en gebitsproblemen

het kattengebit en gebitsproblemen



Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht van honden- en katteneigenaren te brengen organiseert PEDIGREE ® in de samenwerking van Dentastix in februari Maand van de Gebitsverzorging. In deze maand wordt er grootscheeps de aandacht gevestigd op preventie en de verzorging van gebitsproblemen.  Alle informatie van de Maand van de Gebitsverzorging en een online-gebitscheck voor uw huisdier is te vinden op https://maandvandegebitsverzorging.nl/


gebit_hond