Frank de Bont is geboren in 1974 in Dordrecht. Hij is in 2000 afgestudeerd als dierenarts aan de universiteit Utrecht en werkt sinds 2001 in onze praktijk. Hij is getrouwd met Annalies en zij hebben drie dochters; Ella (2005), Floor (2007) en Kamille (2009). Verder hebben zij een hond Pilar (een kruising uit Spanje) en een kat Belle. Ook zijn er inmiddels drie veulens geboren bij één van de paarden van Annalies: het hengstveulen Garcia (2011),het merrieveulen Habanera (2012) en het hengstveulen Ilias (2013). De paarden staan op de manege van zijn schoonouders, manege Biessum te Delfzijl.

 

img_6568

 

img_0986
Pilar

Van jongs af aan heeft hij de meest uiteenlopende huisdieren gehad: dwergpapegaaien, chinchilla's, hamsters, konijnen, vissen, slangen en hagedissen. De grote uitdaging was natuurlijk om het zo goed voor elkaar te hebben dat er ook jongen geboren werden hetgeen regelmatig lukte.

Hij heeft als persoonlijke voorkeuren de chirurgie en interne geneeskunde van de hond en de kat en de geneeskunde van bijzondere huisdieren (reptielen, knaagdieren, vogels, konijnen). Naast de gezelschapsdieren is hij samen met collega Jan Peutz verantwoordelijk voor de schapen, geiten, runderen en paarden binnen de praktijk.

Sinds april 2007 is Frank iedere dinsdag rond 11.15 uur live op Radio Noord te horen waar hij vragen van luisteraars beantwoordt. 

Gunnar10

LET OP! Per 1 juni vervallen de inloopspreekuren aan de Paterswoldseweg!